Pe 8 noiembrie, la nivel mondial, profesioniștii în imagistica medicală celebrează cea de-a 11-a ediție a Zilei Internaționale a Radiologiei (IDoR 2023). Societatea de Radiologie și Imagistică Medicală din România încurajează toți medicii radiologi, tehnicienii, operatorii, profesioniștii din alte domenii conexe și grupuri de pacienți să se unească pentru a recunoaște și promova rolul esențial pe care radiologia îl deține în algoritmii diagnostici și terapeutici.

Ziua Internațională a Radiologiei va fi sărbătorită, ca în fiecare an, pe 8 noiembrie, cu scopul de a conștientiza și mai mult contribuția radiologiei la bunăstarea pacientului, precum și de a îmbunătăți înțelegerea de către public a rolului vital pe care radiologii și tehnicienii îl dețin în serviciile de asistență medicală continuă.

În această zi, reiterăm impactul uriaș al radiologiei în medicină: detecție precoce, intervenții chirurgicale mai puține și evaluare atentă a răspunsului la tratamente inovative. Este o oportunitate, nu numai să promovăm aceste beneficii printre colegii clinicieni și publicul larg, dar și să reflectăm noi înșine asupra lor.

SRIM invită membrii săi să împărtășească gândurile lor legate de această zi de sărbătoare, precum și pozele realizate cu ocazia festivităților dedicate IDoR2023 organizate la locul de muncă. Puteți face acest lucru utilizând pagina de Facebook a SRIM si hashtag-ul #IDoR2023.

Pe lângă aceste activități, încurajăm tot personalul medical implicat în activități de radiologie și imagistică medicală să amplifice vizibilitatea online a acestei specialități pe data de 8 Noiembrie, prin postări pe canalele proprii de media folosind hashtag-ul #IDoR2023.

https://www.internationaldayofradiology.com/

Facebook - SRIMR - Societatea de Radiologie și Imagistică Medicală din România

Instagram - srimromania